HTML

Skizotéria

Anya és fia küzdelme a skizofréniával. Megtörtént esetet feldolgozó webnapló. Fényeske kéziratát posztokba szedi Záporka, úriparaszt és Fabius.

Friss topikok

  • maria.janos: Igen én is kíváncsi vagyok mi van Veled nagyon nagyon. (2014.08.30. 21:48) A skizofrénia szakértők országa
  • maria.janos: Él még a Fábiusz által írt blog???? (2014.08.30. 18:26) Kiegészítés
  • fényeske: Köszönöm, hogy olvastad és persze hogy irhatsz: fenyesagi@freemail.hu (2012.06.09. 19:19) Életjel
  • fényeske: Szia cica! A hasonlat nagyon jó és találó. A tévhit abból ered, hogy valóban ott van a kiváltó ok... (2011.12.16. 19:30) Skizofrénia-újratöltve
  • anyósnyelv: Tényleg elment nem egy, hanem három barátom, az elmúlt években, s nem tudtam közbelépni! Egyszer l... (2011.11.29. 23:36) Társas magány

Cannabis, bajok, csajok

Fabius 2010.12.15. 13:36

Több olvasónkban fölmerült a kérdés: mit lehet kezdeni a cannabis, magyarul a marihuána problémával skizofrén beteg esetén?  Sajnos nem reklámozzák, de a legújabb kutatások szerint a skrizofénia egyik kiváltó okaként között tartják számon. Többen kérdeztétek, mit tehettek ellene?
 
 
Nem tudom, csak azt tudom elmondani én mit tettem.
 
 
Először is kiiktatni a beszerzési forrást, bármi áron. Aztán jön a beszélgetés a beteggel, gyerekünkkel, de nem a tiltás, vagy szidás. El kell magyarázni neki sokszor, ha kell ezerszer meg még egyszer, hogy Ő allergiás a fűre, az Ő szervezete egyszerűen rosszul reagál rá. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha megértetjük vele: vannak lisztérzékenyek, tejre érzékenyek, gyógyszerre vagy bármilyen nővényre allergiások, Ő a canabisra az, nagy valószínűséggel. El lehet neki mesélni az immungyengeséget, bizonyítani lehet, hogy nem hazudunk neki: interneten fellelhető már a marihuána használatának lehetséges következményei.
 
Attilával kapcsolatban sok írni valóm nincs hálistennek, mert ez azt jelenti velünk minden rendben, van.
Attilám maximálisan beilleszkedett a munkahelyen, jutalmat is kapott évvégére, ez meg olyan sikerélmény volt neki, amiben soha nem volt része eddig egy munkahelyen sem.
El is határozta minden lebeszélésem ellenére, hogy valami ajándékkal lepi meg a tulajt, mert ha Ő kap, akkor adni is illik. Ugye ez nem sok beosztottnak jut eszében?:)))
Lány ügyben is lépek ám előre, kitaláltam a következőt: társkeresőn vagyok regisztrálva, társat még nem találtam sajnos, de barátokat igen. Nagyon sokan vagyunk, akik rendszeresen összejárunk, nos meghívtak szilveszterre. Megtalálható itt, 16 évestől 60 évesig minden korosztály. Jó humorú kedves emberek, akik magány helyett a barátságot választották. Engem befogadtak, és biztatnak Attilámat is hozzam be ebbe a társaságba, és talán, majd ha már ismeri őket a regisztrációra is, rá lehet beszélni. Ez egy lépcsőfok, mert úgy tűnik Attila, nem zárkózik el előle. Szóval nagyon lassan de menni fog előre ez a szekér is szerintem.
 
Búcsúzóul mindenkinek kívánok egészségben és boldogságban gazdag ünnepeket!
 
 

Címkék: skizofrénia kérdések csajozás szülői felelősség

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://skizoteria.blog.hu/api/trackback/id/tr832517440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2010.12.15. 18:05:43

Én se tudom, de ha nem akarod büntetni az olvasóid, akkor ennél a formátumnál nem használsz dőlt betűket.

bigkahuna 2010.12.15. 18:10:21

dőlt courier drives to skizo

csillámpóni 2010.12.15. 18:52:45

skrizofénia? Ja, az rémlik, azt fűtől lehet kapni. Meg fától. Meg faltól falig. Fal, vagy fail.

csillámpóni 2010.12.15. 18:54:47

De hadd segítsek: "Sajnos nem reklámozzák, de a legújabb kutatások szerint a" után javítsd. Vagy szard le.

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2010.12.15. 19:05:43

Egy biztos, hogy a fűtől elmegy a júzer esze. :((

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.12.15. 19:20:17

nem tartjak szamon a skizofrenia kialakulasanak okai kozott a cannabis fogyasztast.

de skizofren betegek eseteben erositheti a tuneteket, igy lappango - tehat mar kialakult - skizofreniat pl elohozhat.

azt hiszem erre szokas azt mondani azt mondani egy ideje, hogy "epic fail..";-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.12.15. 19:23:40

@konyvline: na jah

jellemzoen az ember ezert fogyasztja a kulonbozo drogokat mar par ezer eve.

alkoholt, kavet, nikotint, cannabist, kokaint, lsdt..

Hempicus Elsivicus · http://delta9thc.blog.hu 2010.12.15. 19:43:17

Ez a dőlt betűtípus jobban kirothasztja az ember szemét, mintha elszívna egy hegynyi ganját.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.12.15. 20:02:21

Szurkolok Attilának és Neked is, hogy megtaláljátok a társaitokat!

Minden jóságosságot kívánok én is, töltsétek szeretetben az ünnepet!

phaszfej2 2010.12.15. 20:13:54

Szerintem ennek a szarnak a szerzője skizo.

Hóember 2010.12.15. 20:19:40

Lappangó pszichózist bizony előhozhat a fű, láttam már ilyet élőbe. És szerintem soha a büdös életében nem manifesztálódott volna az illetőnek a dolog, ha nem szív. Nyilván nem az első dzsóra ugrik elő a bokorból, de pár hónap elég, nem kell sokévi masszív szívás hozzá.

Hóember 2010.12.15. 20:29:14

@az igazi Sipi: Hogyan definiálod az, hogy a "skizofrénia már kialakult"? Mi alakítja ki? Mikor alakul ki? Mikor megbomlik a dopamin-szerotonin egyensúly bizonyos agyi területeken? És azt hogyan veszed észre? Csak nem a tünetekből? És mivan akkor, ha az illetőnek nincsenek tünetei? Aztán elkezd szívni, aztán egyszer csak az összes tünetet produkálja? Akkor is, ha már több éve nem szívott? Akkor végülis - ha a kemény végpontot nézzük - mi okozta az illető pszichózisát?

Kot Marlboro 2010.12.15. 20:32:54

@Hóember: igen, 10-100 ezerből egy esetben előfordulhat ilyen is, de az igazi Sipi már megmondta a frankót, amit tudni lehet a témában - és ez pedig nem az ostoba médiahisztéria által elferdített igazság, hanem a _tudományos_ kutatások által kiderített tények.
Ráadásul pszichotikus problémával küzdő emberekre jellemező, hogy "kezelni" próbálják bajukat különféle drogokkal, amikhez hozzájutnak - tulajdonképpen sokszor nem tudni, hogy már a kialakult betegség kezeléséről van szó, vagy a lappangó betegséget hozzák ki a drogok.
Egy biztos akiben nincsen rá hajlam (és ez pedig az emberek nagy többsége), az nem lesz skizofrén a marihuána használattól. Aki meg rosszul van tőle, az meg ne éljen vele - de erre sokan rájönnek maguktól is.

Ezen kívül csak azt szeretném mondani, hogy minden jót kívánok én is nektek, nagyon jól csináljátok, hogy ilyen fokozatos lépésekkel javítotok Attila életminőségén.

erdészpista 2010.12.15. 20:41:00

Az, hogy a marihuána skizofréniát okoz, szimplán hazugság, vagy félreinformáltság, a valóság jóval bonyolultabb annál, hogy egy egyszerű ok-okozati viszonnyal le lehessen írni. A jelenlegi kutatásoknak erős korlátaik vannak, és az eredményeket sem egyszerű értelmezni, ha érdekel a téma, akkor ezt érdemes olvasgatni:

drogriporter.hu/dossziek/kannabisz_szkizofrenia

Hogy csak egy példát idézzek:

"míg az egészséges embereknek csupán 11%-a erős dohányos, addig a szkizofréneknek 68%-a! A rendszeres alkoholfogyasztás a szkizofrénia kialakulása között szintén hasonló kapcsolatot
állapítottak meg a kutatók: növeli a későbbi szkizofrénia kialakulásának kockázatát. "

Mondhatjuk ez alapján, hogy a dohány vagy alkohol skizofréniát okoz? Nem hinném.

Az pedig egy másik kérdés, hogy egy meglévő skizofrén használjon-e füvet vagy ne. Erről szakmailag nem tudok nyilatkozni, de elsősorban azt kéne megnézni, azzal vagy anélkül érzi-e jól magát az illető? Milyen hatással van rá? Ha egyértelműen pozitív, akkor lehet nem kéne még rosszabbá tenni a helyzetét azzal, hogy allergiáról és hasonló faszságokról próbáljuk meggyőzni. Szóval dogmatizmus helyett inkább gondolkoznék.

Hóember 2010.12.15. 20:46:53

@Kot Marlboro: Igen, nagyjából ezt akarom mondani én is. Nem kell felnagyítani, de tagadni sem lehet. Én abszolút nem vagyok fűellenes, a fű nagyságrendekkel kevesebb bajt okoz, mint pl az alkohol, és általában teljesen ártalmatlan. De azt állítani, hogy nem okozhat skizofréniát, csak "már kialakult" "lappangót" hoz elő, az elég meredek. Mikor még azt se nagyon értjük, hogy miért és hogyan alakul ki.
Nem hinném, hogy ez valamiféle médiahiszti lenne, mert én erről a médiában még soha nem hallottam. Mondjuk nem is érdeklődöm aktívan a médiában megjelenő fűtémák iránt mostanság, ezt is vállalom.

erdészpista 2010.12.15. 20:47:08

Vagy itt egy 600 ezer fős kutatás eredménye:

drogriporter.hu/noskizo

Forrása:

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19560900

“A jelen vizsgálat nem támasztja alá a kannabisz és a szkizofrénia/pszichózis közötti oksági kapcsolat modelljét” – következtetnek a kutatók.

Hóember 2010.12.15. 21:01:02

linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0140673687926201

The association between level of cannabis consumption and development of schizophrenia during a 15-year follow-up was studied in a cohort of 45 570 Swedish conscripts. The relative risk for schizophrenia among high consumers of cannabis (use on more than fifty occasions) was 6·0 (95% confidence interval 4·0—8·9) compared with non-users. Persistence of the association after allowance for other psychiatric illness and social background indicated that cannabis is an independent risk factor for schizophrenia.

Hóember 2010.12.15. 21:12:30

wduqnews.blogspot.com/2010/12/links-between-mariguana-and.html

David Lewis, Chair of the Department of Psychiatry at The University of Pittsburgh will be speaking at the conference about the link between cannabis and schizophrenia.
While there is evidence, there is no conclusive proof that people who use cannabis during adolescence have an increased likelihood of developing schizophrenia.

“So our hypothesis is that there is a sensitive period in development because of the normal changes within the brain that make it more vulnerable to cannabis exposure between say the ages of 12 and 16 than after the age of 18 or 20," he said.

There is also evidence that heavier use leads to an increased risk of developing the disease. The hypothesized connection is controversial for a number of reasons – for one its unknown if the teenagers using cannabis are using to suppress undetected symptoms.

There is also evidence that adults with a diagnosis of schizophrenia are at risk for making their symptoms worse with use of the drug.

The Pittsburgh Schizophrenia Conference is in its 27th year. It will be held at Sheraton Square on the South Side.

erdészpista 2010.12.15. 21:37:41

@Hóember: Ez egy 87-es cucc, azóta történt pár dolog.

Pong 2010.12.15. 22:01:13

Csatlakozom a formátum és a brog hozzáértés diagnózisával, azaz EPIC FAIL, fel is szeretném sorolni hány szinten:

1. A poszt elején állított marhaság, amit OP próbál ott szegényes intelektusával, és korlátolt információival felvértezve megvédeni kb. pár éve megdőlt, azt ajánlom mindenkinek, hogy aktuális dokumentumfilmeket nézzenek, mint ezt:

ukcia.org/wordpress/?p=53

Nem pedig a Reefer Madnesst..:)))

2. Nem hinném, hogy a posztban szereplő virtuális karakternek előnyös lenne az egyedfejlődésében, hogy társkereső oldalakra regisztrál, inkább ki kellene mennie az uccára, ahelyett, hogy hülyeségeket irkál.

Hát kb. ennyit erről, a faszomba benácikultak az IDDQD blogon és nem lehet kommentelni, a kurvaéletbe!

Pong 2010.12.15. 22:10:54

Témához még annyit, csak hogy ne kelljen végignézni a filmet. Kialakulás esély:

1% ha nincs skizo a családban és normálisan szivsz.

2% ha van skizo a családban és normálisan szivsz.

4% ha van skizo a családban és állat vagy.

Ehhez képest rulett 50/50, azonnalticcsákbea!

Hóember 2010.12.15. 22:59:50

@erdészpista: A következő amit betettem 2010 decemberi.
De lényegtelen, ne beszéljünk el egymás mellett. A fű önmagában nem okoz skizót, de az arra hajlamos egyénben előidézheti a betegség manifesztációját. Ugyanúgy, mint más pszichoaktív szer (alkohol, gyógyszer), vagy tartós extrém pszichés stressz. Emellett a már betegeknél általában a tünetek felerősödéséhez vezet.

Ergo aki régóta szív és semmi baja nyilván nem kell ilyesmitől tartania. De kezdőként benne van a pakliban, hogy pont a fű fogja adni a végső lökést ahhoz, hogy a betegség végül valódi tünetek formájában megjelenjen.

fényeske 2010.12.16. 05:11:06

Hóembernél közelítette meg jól leginkább. Nem írtam azt hogy az okozza, azt írtam, hogy kiváltó okai közt tartják számon. És nem ez a lényege, ha valakiben ott van a hajlam, márpedig ezt előre lehet sejteni bizonyos esetekben, igen is ne éljen vele, és erről tegyen a család. Ha csak 10 ezerből egy ilyen eset van és ki lehet védeni akkor ki kell a rizikó faktorok megszüntetésével.A beírás azoknak szól akik evvel a gonddal már küzdenek, mit tegyenek ellene, hátha bevállík. Ha skizofrén van a családban és még füvezik is a gyógyszer mellett, nem tudnak előre haladni, és bizony nekik több gondjuk van annál, hogy engem szídjanak, minden ötlet jobb a semminél. Lehet engem igen unintelligens módón szidni de attól még nem biztos hogy azoknál az igazság. Linkek ezreit lehet ide betenni, hisz még maguk az orvosok is vitatkoznak, de az esély ott van kőkeményen. Biztos nem népszerű a füvezés ellen agitálni de én bevállalom mert nem az érdekel, hogy népszerű e vagy nem hanem az hogy árthat e vagy nem. Minden csak nézőpont kérdése.

Pong 2010.12.16. 13:49:44

@fényeske:

"Hóembernél közelítette meg jól leginkább. Nem írtam azt hogy az okozza, azt írtam, hogy kiváltó okai közt tartják számon."

És ez is ugyanúgy teljes baromság.

Arra meg jobb, ha nem is kommentelek, hogy ha 1/1000 esély van valamire, akkor azt KI KELL VÉDENI, repültél már repülővel?

vitéz Thapóccay néma bárány 2010.12.16. 14:19:37

@Pong: Bírom mikor ilyen önkéntes trombita ügyvédek észt osztanak. Azt elhiszem, hogy egy legelőt elszívtál már, és szerinted ez minimum másnak is kötelező lenne. De az biztos, hogy a skizofréniáról leghalványabb fingod sincs.

Pong 2010.12.16. 14:32:13

@néma bárány:

Neked biztos, hogy közeli, és személyes élményed van, ahogy ez a kitünő mondatszerkezet és hatalmas argumentumok is bizonyítják.

Inkább tényleg néma maradtál volna....:)

Köszi, hogy evangelistának tartasz, de szerintem 18 év alatt, és skizoid tendenciákkal, és mértéktelenül nem szabad szivni, remélem igy világosabb.

Egyébként meg talán bövitsd a skillszetedet az olvasás művészetével, és próbáld meg elolvasni amit eddig irtam, esetleg megnézni a dokut is, utána beszélhetünk.

fényeske 2010.12.16. 17:43:46

Ha az 1/1000 nél az 1 pont a Te fiad vagy lányod lesz, akkor másképp kezelnéd ezt a kérdést. Nem a szívás mennyisége a meghatározó, hanem maga a szívás. Te úgy gondolod nem árt, én meg úgy gondolom, hogy van akinek igen, hálistennek nem egy csapatban játszunk, így nem is akarlak meggyőzni semmiről.

Dax 2010.12.16. 21:21:25

@fényeske: e gondolat menet mentén a kötelező védőoltásokat se adasd be a kölködnek, mert 1/1000 az esélye annak hogy nyomorult lesz a benne lévő higany miatt, és még nem is beszéltünk az egyéb veszélyekről. éles a logikád (Y)

fényeske 2010.12.17. 16:15:04

Kicsit leragadtatok az 1/1000-nél, az egy szám ami igen merev, és közel sem igaz, mivel sokkal kevesebb akkor egy kis matek csak nektek:
lakosság 1% érinti a skizofénia, ez ugye igen sok 1000-nél 10-et jelent. Ma már tudják a rizikó faktorokat, ami azt jelenti minnél több a rizikó faktor annál inkább veszélyben az illető.
1. Immungyengeség (genetika, erősithető bizonyos szintig, de az alap ott van)
2. Hajlam ( ha családban van pszihésen terhelt)
3. Vékony testalkat (zsirpárnák nem védik az idegrendszeret)
5. Hormonváltozás (ezer baj forrása)
6. Kábitószer fogyasztás bele tartozik a cannabis is
és még sorolhatnám, a ha a rizikó faktorok közül több is jelen van, (bizony akár tetszik neked akár nem), amit ki lehet zárni azt ki kell, evvel talán, mondom: TALÁN el lehet kerülni a bajt. Akiknél ezek a rizikó faktorok fenn állnak, azoknál bizony az 1/1000-hez sokkal kevesebb.
Ha már skizofrén az illető és gyógyszer mellett fűvezik, előre nem látható következményei lehetnek.
1. gyógyszert semlegesíti
2. annyira rosszul lesz, hogy bele is halhat, a szív nem biztos hogy elbírja egyszerre a gyógyszer és a tudatmodósitó szer hatását.
tehát mielőtt az éles logikámról véleményt mondanál nézd meg a kérdést minden oldalról mert a felűletesség igen nagy ostobaságra vall.

roboman78 · https://www.vilaggep.hu 2010.12.19. 18:29:00

nem lehet, hogy a fű hallucinogén és a skizofréniához hasonló tüneteket képes előidézni? én hallucináltam már fűtől is, de a skizofrénia okozta hallucináció durvább, és sokkal tovább tart. van, aki zöldségeket beszél a fűtől, meg hallucinál, azt még nem kell elvinni, ez előfordul. szerintem a hatása nagyon hasonlít a skizofrén állapothoz, főleg amikor beparázik valaki tőle. de a fűtől elmúlik, a skizofrénia pedig nem marad abba, a kórházban is végig haluzik az ember, ha rendesen elkapta. én már nem erőltetem ezt a fű dolgot a betegségem miatt, pedig szerintem jó móka.

fényeske 2010.12.20. 05:35:48

@Roboman: Jó móka? hmmmmmm
Persze hogy lehet az előidézője, de nem erről írtam. A következményeiről írtam, ami persze nem mindenkire érvényes, de van akire igen.
Hogy vagy mostanában Roboman? Gyógyszer bevált? Kicsit írj magadról, mi van veled?

roboman78 · https://www.vilaggep.hu 2010.12.20. 17:58:41

@fényeske: Köszi, jól vagyok. Web programozóira járok a Nyíregyházi Főiskolán. A legnehezebb tantárgyakon már túl vagyok. Felhagytam az alkoholfogyasztással, a füvezéssel stb, csak hogy a témába is vágjak. Van barátnőm, neki is "az" a baja (skizofrénia). Jó kis párosítás. Gyakrabban van rossz kedvem, mint a betegségem előtt, már nem tudok éjszakázni, éjszaka tanulni, olvasni, bulizni, vagyis hogy tudnék, de inkább nem. A gyógyszer bevált (Abilify). Az egyetlen, amin szívesen változtatnék, hogy a szüleimmel lakok. Amúgy minden jó úgy, ahogy van. A suli néha nehéz, de ezzel nem lógok ki a sorból a csoporttársaim közül. Inkább azzal hogy nem hülyéskedek és humorizálok velük, nekem is volt régebben egy ilyen sajátos humorom, ami elmúlt. A szabadidőmben próbálok irodalommal foglalkozni, kevés sikerrel. Mostanában gondolkodok azon, hogy előveszem a komolyabb tanulmányokat, és azok alapján írok valamit. Ahogy végzek a web programozással, szeretnék magyarral foglalkozni levelezőn. De csak ha keresek valami munkát. Mindenképpen web programozással szeretnék foglalkozni, mert imádok programozni, de az irodalmat sem hanyagolnám el. Én magam nem írok semmit, csak blogot, a pszichiátria mint téma ritkán jön elő, régebben túl sokat foglalkoztam vele, mostanában nem keresem a hasonlóan betegek társaságát, sőt, amennyire tudom, kerülöm őket, sokan nincsenek túl jó állapotban, én is lehetnék jobban is, csak lefelé húz sokszor az ilyen közösség. Ha tehetem, nem beszélek a betegségemről, inkább titkolom, a barátnőmnek kábé a legutolsó problémája az, hogy skizofrén, nekem azért ez eléggé központi probléma volt, és még egy kicsit ma is sajnálom, hogy így alakult. Na, jó, nagyon sajnálom, de amúgy teljes életet élek, ahogy mondani szokás, barátnő, iskola, szabadidőmet hasznosan töltöm (nem sokat depressziózok, csak amennyit feltétlenül muszáj). Nem járok már a bura fórumra sem, sem a schizophrenia.com-ra, sem sehova. Pszichiátrián pont egy éve voltam utoljára, és nem is szándékozom bemenni. Remélem, Ti is hasonlóan jól vagytok, én kész vagyok elfelejteni azt a sok bánatot, amit ez a betegség okozott. Szedem a gyógyszert, bár már nem érzem magam betegnek, azt csinálom, amit szeretek, a többi nem fontos. Azt se érezném túl nagy tragédiának, ha a betegség kiújulna rajtam, a legutóbb (1 évvel ezelőtt) én igen jól szórakoztam, izgalmas téveszméim, és hallucinációim voltak, már nem voltam paranoid, sok mindent megértettem az életről. Bár valamiért még mindig megalázónak érzek 1-1 ilyen subot, én ezzel a betegséggel örökre befejeztem, azt hiszem. Maradványtünetnek azt említeném meg, hogy már nem vagyok olyan életvidám, mint előtte, bár előtte is eléggé depresszív voltam gyakran. Én azt szoktam mondani, hogy az emberre nincs rá írva a baja, legtöbbször nem okoz gondot semmi (ez de szép), mármint az életben, maximum annyit vehetnek észre rajtam, hogy egy kicsit furcsa vagyok, de szerintem egy csomó furcsa ember van, manapság már szerintem az sem olyan nagy szám, ha valaki skizofrén, ha szedi a gyógyszereit.

fényeske 2010.12.20. 21:29:11

Összeségében sokkal jobban vagy mint mikor legutoljára olvastalak. Összeszedett vagy, szerintem a rendszeres gyógyszer szedés azért használt:))))Hogy ki a furcsa ki nem nézőpont kérdése, ne foglalkozz vele:)))) Ami fontos, hogy vannak elképzeléseid, vágyaid és barátnőd. Ne járj olyan társaságban ahol nem érzed jól magad, semmi nem kötelező, és az sem baj ha nem vagy mindig vidám, én sem:)))
Gyakorlatilag amit leírtál, úgy élsz mint a legtöbben ez nagyon jó, ha belegondolunk min mentél keresztül. Kívánom neked teljesüljenek a vágyaid, és nagyon boldog légy a barátnőddel és nem mellékesen boldog ünnepeket nektek.

fuckyeah 2010.12.22. 12:14:36

Bocsássatok meg, de a kezdő soraid nem tűrhetem szó nélkül. "Sajnos nem reklámozzák, de a legújabb kutatások szerint a skrizofénia egyik kiváltó okaként között tartják számon." - de reklámozzák, sajnos elferdítve ezzel a valóságot. Ugyanis az ember genetikája, a skizofréniára való hajlam sokkal többet nyom, mint maga a fogyasztás által kiváltott reakciók. Kétségkívül ki tudja hozni az emberben háttérben szoruló genetikai dolgokat - mint például a skizofréniát, vagy a depressziót, és egyéb más hangulati betegségeket - ettől függetlenül nem a kiváltó oka a marihuána. Az alkohol sokkal negatívabban befolyásolja amúgy ezen betegségek előmenetelét és a marihuánával szemben sokkal inkább intenzívebb lesz a hatás.
Kérem ne közöljünk egy olvasott blogon valótlan dolgokat, én elhiszem, hogy ez csak tájékoztató jellegű, de néha a félretájékoztatás következményei jóval nagyobbak, mint a tájékoztatásé.

Amúgy az említett kutatás se nem a "legújabb", sem pedig megbízható. Tessék olvasni a kanadai orvosi lapok gyógyászati marihuána kísérletekről, és független szaklapok kísérleteinek eredményeiről. Ami kis hazánkba elér, már 30-féle átfordítás, átdolgozás és elferdítés eredménye.

Mellesleg utószóként megjegyezném, hogy ha az ember gyermekének egészségéről van szó, képes és méregdrága gyógyszereket töm bele - érthető módon - ámbár ezek a gyógyászati készítmények nem titkoltan arra lettek készítve, hogy egy végtelen spirálba kerülve a mellékhatások gyötrelmeitől újabb gyógyszereket kényszerüljünk vásárolni. Én 3 éve nem szedek gyógyszert, még csak be sem oltattam magam semmilyen nyavalya ellen, és érdekes módon, orrfolyáson kívül nem voltam beteg, holott előtte a téli hónapokban, gyakorlatilag végig tüdőgyulladással és influenzával fetrengtem 40 fokos lázzal.

Aztán abbamaradt.

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett. De kérem ne ítélkezzünk már mindenki felett, és főleg ne tegyük ezt valótlanul.

Üdvözlettel:
A modern világ egy gondolkodója

fényeske 2010.12.22. 21:22:21

Tisztelt modern világ gondolkodója!
Körülbelül ugyanolyan ítélkezést követtem el, mint ön a gyógyszerről való lebeszéléssel. Igaz az első bekezdésének soraiban alátámasztotta az általam leírtakat, így nem igazán értem mi is a helytelen ítélkezés. Nem győzőm hangoztatni "csak" egy rizikó faktor, és amint olvasom ezt Őn is alátámasztotta, felelőtlenség lenne arra búzditani az érintett korosztályt szívják nyugodtan amit szívhatnak. Persze ugyanez vonatkozik az alkoholra is. Van ami nem megoldható gyógyszer nélkül, természetesen tiszteletben tartom, hogy vannak akik nem helyeslik, így nem szednek semmit, de azért kérem ne ítélkezünk azok felett akiknek a gyógyszer szedés a megoldás, és főleg ne tegyük ezt úgy hogy nem vagyunk tisztában a következményeivel.
Üdvözlettel: egy ebben a betegségben sajnos tapasztalatokkal rendelkező

mrogi 2011.01.09. 12:14:12

Amit az eddigi vitához hozzáfűzhetek:

21 évig volt egy - az átlagosnál jobb képességű - nagy baráti körben élő, jó kedélyű, mindenki által szeretett, csodálatos fiam. ...... Aztán a főiskolán találkozott a marihuánával.
Fel sem merült volna bennem ennek a lehetősége, hisz akkoriban olyan rossz anyagi körülmények közt éltünk, hogy öt napra 500.Ft készpénzzel tudtam elengedni az albérletébe.

A jó barátok azonban rendszeresen megkínálták.

Ezt követően fél év alatt megváltozott a személyisége, a régi ÉN összeomlott - mentálisan valósággal én vittem a hátamon egy darabig -, majd diagnosztizálták a paranoid skizofréniát.

Nem volt betegség tudata.Nem szedte a gyógyszereket.Állítása szerint a gyógyszer szedésével sem változott semmi.

Aztán szörnyű hónapok következtek. A világtól való teljes elzárkózás, az őrület határán való tánc.

Azóta 7 év telt el. A legmélyebb gödörből kijött ugyan saját irtózatos erőfeszítéseivel, de nincsenek érzelmek, nincsenek cselekedetek, nincsen jövő.

Tőlem is egyre távolabb kerül.

fényeske 2011.01.11. 04:57:39

Köszönöm a beírásodat, sajnos ez alátámasztja az én verziómat:((( Persze nem lehet a maruhanára fogni, valószinű csak meggyújtotta a zsinórt, már amúgy is benne levő bombára. Neked is csak azt tudom mondani, ne add fel, ne enged hogy elvesszen számodra és saját maga számára. Nagyon nehéz út ez, és nagyon hosszú de egy minőségi élet a tét és a Te fiad minőségi élete. Kitartást kívánok és jobbulást:(((

Manton Jäger · http://mattandmello.qwqw.hu 2011.01.26. 16:21:37

Fényeske, aki nem tud olvasni, nem érti, vagy nem akarja érteni, amit írsz, azzal nem tudsz mit csinálni...
...
süti beállítások módosítása