HTML

Skizotéria

Anya és fia küzdelme a skizofréniával. Megtörtént esetet feldolgozó webnapló. Fényeske kéziratát posztokba szedi Záporka, úriparaszt és Fabius.

Friss topikok

  • maria.janos: Igen én is kíváncsi vagyok mi van Veled nagyon nagyon. (2014.08.30. 21:48) A skizofrénia szakértők országa
  • maria.janos: Él még a Fábiusz által írt blog???? (2014.08.30. 18:26) Kiegészítés
  • fényeske: Köszönöm, hogy olvastad és persze hogy irhatsz: fenyesagi@freemail.hu (2012.06.09. 19:19) Életjel
  • fényeske: Szia cica! A hasonlat nagyon jó és találó. A tévhit abból ered, hogy valóban ott van a kiváltó ok... (2011.12.16. 19:30) Skizofrénia-újratöltve
  • anyósnyelv: Tényleg elment nem egy, hanem három barátom, az elmúlt években, s nem tudtam közbelépni! Egyszer l... (2011.11.29. 23:36) Társas magány

Az elvesztett élet

Fabius 2010.12.07. 04:28

Sziasztok!
 
Sajnos nem mindig tudok jót írni. Volt itt egy anyuka aki olvasott és csodát remélt a blogtól. Leveleztünk sőt találkoztunk is, de nem tudtam segíteni rajtuk. Szóljon ez a bejegyzés egy fiúért, akit legyőzött a rém, és legyen ez példa azoknak akik küzdenek: csak óvatosan, ez a harc életünk végéig kísér minket legfeljebb tűzszünetek jutnak jobb esetekben.
 
A történet a következő: Mind ahogy a nagy könyvben meg van írva a gyerekkel 18 éves koráig semmi gond nem volt, aztán robbant a bomba. Kórházak, orvosok, összetört élet, iskola abbahagyva, jelen, jövő rémálommá vált. Aztán lassan két év alatt realizálodott minden, a gyerek szedte a gyógyszereit, munkába állt és bár magának való lett, de az alapok rendben voltak. Anyukának ráment a házassága, elváltak a szülők, és anyuka másik kapcsolat után nézett. Lekötötte saját kis élete, ami még nem lenne baj, de a gyereket a válás és a magány(egy szem gyerek) nagyon megviselte, elkezdett inni. A gyógyszert ugyan szedte de a hónapok alatt az egyre növekvő alkohol kezdte hatástalanitani, és a gondok kiújultak. Anyuka ekkor talált rám, elöször levelek, telefonok, aztán találkoztunk. Ötleteket adtam neki a jelekből következtetve, egyértelművé tettem, hogy a párkapcsolat keresést most függessze fel, vagy friss kapcsolatát avassa be a körülményekbe. A fiának nagy szüksége van most megint rá. Ehelyett anyuka elment 2 hétre Egyiptomba, azzal a jelszóval a fia szedi a gyógyszert, dolgozik,  nagy baj nem lehet. A fia ezalatt végleg abba hagyta a gyógyszer szedését és még mielőtt az anyuka hazaért volna öngyilkos lett. Lehet nem is öngyilkosság volt, hanem valami kényszerképzett ami ahhoz vezetett, hogy ugorjon a hetedik emeletről. Erre nem tudom a választ, és arra sem, mi történt volna, ha nem utazik el.  De egy valamit tudok: a jelekre figyelni kell, mert semmi nincs véletlenűl még ennél a betegségnél sem, és figyelni kell, mert itt maga az élet a tét.  Remélem sok ilyen esetről nem fogok hallani, inkább Tündi féle történeteket szeretem, meg a magamét, de sajnos mi vagyunk a kevesebben.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://skizoteria.blog.hu/api/trackback/id/tr662498576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fényeske 2010.12.07. 18:39:57

Hát igen, engem is mellbe ütött, de sajnos tehetetlen vagyok én is, és ez elkeserítő.

Szumóné 2010.12.10. 15:14:22

:(
.........!!!
A ...-ok helyére az anyát "méltató" megjegyzésemet tessék odagondolni. :( De nem vagyunk egyformák, nyilván.

Fényeske, remélem Attila továbbra is remekül van! :) Jó lenne egy kis összefoglaló poszt a mindennapjaitokról. Már ha van olyan esemény, amely bejegyzést érdemel. :)

fényeske 2010.12.10. 16:01:37

Igazából nincs, azért nem is írok változatlanul jól vagyunk és éljük a mindennapi életünket. Munka, sport, némi szórakozás. Ígérem karácsony előtt lezárom az évet némi összefoglalóval Attilát illetően már csak azért is mert csak pozitív dolgokat fogok tudni írni.
...
süti beállítások módosítása